Tuesday, January 8, 2013

Cerita Awal Tahun

Last entry aku cerita pasal akhir tahun...so biar la aku mulakan entry 2013 dengan cerita awal tahun...masuk hari ke 8..still awal tahun kan??.
Tahun ni takde anak yg masuk darjah 1 so tak de kekalutan kat situ. Aku cuma uruskan transport anak2 ke sekolah...pendaftaran KAFA, hal buku2 dan yuran ajer. Tahun ni amira memulakan kelas KAFA so kakak ada kawan ....
First few days..dah ok clear pasal hal2 di atas.
Semalam settle urusan pendaftaran abg irfan di sbp....irfan dpt ke sek men sains tun syed sheh shahabuddin di bukit mertajam....30 min from home....tak jauh sangat ....tawaran pertama...so terima.  Alhamdulillah irfan tak byk kerenah...ok jer....harap dia dpt gunakan peluang sebaik mungkin...at least masa pembelajaran dia agak teratur sikit dan boleh dpt lebih ramai kawan dan suasana baru.  Bohong kalau aku kata tak teringat kat dia kan....hehehe....ibu mana tak ingat anak...agak sunyi gak rumah semalam sbb takde dah org nak mengusik adik2....tp demi utk masa depa ....kena kuat semangat. Ayah dia pun teringat sama...sat2 tanya aku agaknya apa irfan buat kat sana.....sib baik la aku dah tanya siap2 senior cum abang angkat dia masa pendaftaran semalam  apa aktiviti diaorg kat asrama....boleh la aku layan berjawap ngan en hubby.

Ada gak yg tanya tak kesian ke anak hantar masuk asrama?....hmmmm....kami ada alasan kami sendiri....dan kami rasa itu pilihan terbaik utk anak....tp kena jugalah dgn persetujuan si anak sbb dia yg nak belajar.......yg penting kena terangkan kenapa dan mengapa sebaiknya dok asrama....dan kami dah motivate anak2 since darjah 4 lagi.....supaya anak2 dpt terima sebaiknya...

abis cerita asrama......apa azam 2013?
InsyaAllah cuba jadi peneman yg lebih baik dpd tahun lepas pada suami, anak2, keluarga dan teman2.....
Yang lain2 takde la sangat....keinginan utk home improvement tahun ni.....as time goes by aku cuba buat mana yg mampu ...later2 i story yer....

entry takde gambar yer....:)
Post a Comment